Μένουμε σπίτι- Η μάθηση όμως δεν σταματά!

 
Το Νηπιαγωγείο “Ι.Μ. Καρράς” προσπαθώντας να εξελίξει και να βελτιώσει την εξ αποστάσεως επικοινωνία και μάθηση, λόγω των νέων συνθηκών που βιώνουμε, χρησιμοποιεί σύγχρονα και εύχρηστα εργαλεία - ηλεκτρονικές πλατφόρμες, που είναι στη διάθεση των γονέων και των μαθητών.  Στόχος είναι η επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικού, μαθητή και της οικογένειάς του, η αλληλεπίδραση εκπαιδευτικού και μαθητή σε σχέση με το εκπαιδευτικό υλικό και η παροχή μαθησιακών εμπειριών από απόσταση.

Τα εργαλεία αυτά είναι: i) το CMS,  που αφορά σε ενημερώσεις προς τους γονείς, ii) το Microsoft Teams, το οποίο μπορεί να πραγματοποιεί ζωντανή επικοινωνία της κάθε τάξης των μαθητών/ τριών με τις δασκάλες τους (virtual classrooms) και iii) το IC365, που δίνει στους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να παρουσιάζουν το υλικό στους μαθητές με δημιουργικό τρόπο και επιτρέπει τη διαντίδραση μεταξύ τους ,αφού και οι μαθητές μπορούν να μοιράζονται τις εργασίες τους με τους εκπαιδευτικούς του τμήματός τους.

Παράλληλα, η Βιβλιοθήκη «Χαράλαμπος Βελλής» προσπαθώντας να βρεθεί δίπλα στους μαθητές του Νηπιαγωγείου, εβδομαδιαία συγκεντρώνει και αποστέλλει υλικό για δημιουργική αξιοποίηση στο σπίτι. Συγκεκριμένα, προτείνει οnline περιηγήσεις σε χώρους εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος και σε ιστοσελίδες καταξιωμένων ανθρώπων του βιβλίου, ψηφιακές αφηγήσεις ελληνικών και αγγλικών ιστοριών καθώς και e-Books.

Επιπροσθέτως, το Νηπιαγωγείο προτείνει πολιτιστικές δράσεις που καλούν τους μαθητές να περιηγηθούν ψηφιακά σε διάσημα μουσεία ανά τον κόσμο και να εκφραστούν δημιουργικά και με φαντασία παίρνοντας μέρος σε ειδικά σχεδιασμένα ψηφιακά παιχνίδια.

Τέλος, μία καινοτομία του σχολείου μας είναι η ραδιοφωνική εκπομπή από τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων. Κάθε Παρασκευή, οι γονείς και οι μαθητές θα μπορούν να την ακούν από την πλατφόρμα IC365.