Διάκριση μαθητών του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών σε Παιδικό Διαγωνισμό Ταινίας Μικρού Μήκους

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργάνωσε από την 1η Απριλίου έως τις 25 Απριλίου  2020 τον Παιδικό Διαγωνισμό Ταινίας Μικρού Μήκους με τον τίτλο «Μένουμε Σπίτι».

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές ηλικίας από έξι έως δεκατριών ετών και στόχος του ήταν να δώσει την ευκαιρία σε μικρά και μεγάλα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους και να εκφράσουν μέσω της κινηματογραφικής αφήγησης, όλα όσα περικλείονται στην καθημερινότητα, που δημιούργησαν οι νέες συνθήκες του «Μένουμε Σπίτι». Οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να φτιάξουν μια μικρή κινηματογραφική ταινία, με διάρκεια έως τρία λεπτά, με ελεύθερο θέμα, γυρισμένη στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας, χωρίς να φαίνονται τα πρόσωπά τους.

Στον διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών, Γιώργος Τσάκωνας, 3στ και Χριστίνα Τσάκωνα, 1δ, οι οποίοι, με την ταινία τους «τα χελωνάκια», κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό. Ο Γιώργος και η Χριστίνα έφτιαξαν ένα animation με χειροποίητες κατασκευές από πλαστελίνη παρουσιάζοντας τον τρόπο που οι χελώνες καρέτα – καρέτα γεννούν τα αυγά τους και τους κινδύνους που διατρέχουν αυτά μέχρι να εκκολαφθούν.

 

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τη διάκρισή τους!