Φυσική Σκέψη

Η «Φυσική Σκέψη» είναι ένας θεσμός του Κολλεγίου που σκοπό έχει τη γνωριμία των μαθητών με τη Φυσική πέρα από τα όρια που θέτει το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών του Σχολείου. Μια φορά την εβδομάδα, μαθητές και μαθήτριες που έχουν αυξημένες ανησυχίες συναντώνται με τον υπεύθυνο καθηγητή, για να συζητήσουν θέματα που άπτονται της Φυσικής. Στις συναντήσεις αυτές απαντώνται ερωτήματα και προβληματίζονται όλοι σε θέματα σύγχρονης φυσικής, αστροφυσικής, περιβάλλοντος, ιστορίας φυσικών επιστημών και σε φαινόμενα που συνδέονται με την καθημερινή ζωή.

Ο θεσμός της Φυσικής Σκέψης δεν περιορίζεται μόνο σε συζητήσεις, αλλά καλλιεργεί και τις εργαστηριακές δεξιότητες των μαθητών. Παράλληλα, οι ίδιοι οι μαθητές παρουσιάζουν θέματα που έχουν κεντρίσει την περιέργειά τους και συμμετέχουν σε επισκέψεις-εκδρομές, οι οποίες ανανεώνουν το ενδιαφέρον τους για τις φυσικές επιστήμες.

Στο πλαίσιο αυτού του θεσμού συμπεριλαμβάνεται και η προετοιμασία των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς φυσικών επιστημών όπως ο European Union Science Olympiad και ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής.

Οι μαθητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη «Φυσική Σκέψη» μπορούν να απευθύνονται στους διδάσκοντες του μαθήματος της Φυσικής του Σχολείου και στη Γραμματεία του Λυκείου (κ. Κουτσοπούλου, γραφείο 204).