Στηρίξτε το Κολλέγιο

Συμμετέχετε

Χιλιάδες απόφοιτοι, γονείς και φίλοι συμβάλλουν ενεργά στη διαμόρφωση της ζωής των μαθητών, στηρίζοντας την εξέλιξη του Κολλεγίου με τρόπο που θα έχει αντίκτυπο στις επόμενες γενιές. Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε σε αυτήν την προσπάθεια και στην υπηρέτηση του οράματος του Σχολείου.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούνται, καθόλη τη διάρκεια του έτους, εκδηλώσεις, των οποίων τα έσοδα υποστηρίζουν το Annual Fund.

Δείτε όλες τις δράσεις

Αυτές οι εκδηλώσεις και δραστηριότητες διοργανώνονται, πολλές φορές από κοινού, από τις ομάδες εθελοντών αποφοίτων, γονέων ή γονέων αποφοίτων που υποστηρίζουν το έργο του Γραφείου Ανάπτυξης Πόρων του Κολλεγίου για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για το Πρόγραμμα Υποτροφιών. Δείτε περισσότερα και συμμετέχετε!

Επιτροπή Αποφοίτων - Alumni Fund Drive

Η Επιτροπή Αποφοίτων-Alumni Fund Drive (AFD) αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Annual Fund του Κολλεγίου. Είναι η προσπάθεια συγκέντρωσης πόρων σε ετήσια βάση από εθελοντές αποφοίτους, τους class agents, που εκπροσωπούν την τάξη τους, ενδυναμώνοντας τις σχέσεις μεταξύ των συμμαθητών τους και με το Σχολείο και κινητοποιώντας τη στήριξη της τάξης στο Annual Fund. Για περισσότερα από πενήντα χρόνια, οι απόφοιτοι του Κολλεγίου συμβάλλουν σημαντικά στην προσπάθεια να μη στερηθεί κανένας μαθητής το προνόμιο της Κολλεγιακής εμπειρίας και της πρωτοποριακής εκπαίδευσης του Κολλεγίου για οικονομικούς λόγους.


Η Επιτροπή Αποφοίτων ιδρύθηκε το 1967 με πρωτοβουλία των οραματιστών Πλάτωνα Μουσαίου '30 (εκ μέρους του Ελληνο-Αμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος) και Δημήτρη Καραμάνου '59 (τότε Προέδρου του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών ΣΑΚΑ) με τη στήριξη του Διευθυντή/President του Κολλεγίου James H. Beaverson. Στόχος της Eπιτροπής ήταν να παρακινήσει τους αποφοίτους να στηρίξουν το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Κολλεγίου με συντονισμένο και βιώσιμο τρόπο. Το AFD ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 1968 με πρώτο Πρόεδρό του τον Άγγελο Κανελλόπουλο x50. Στα χρόνια που ακολούθησαν, αυτή η πρωτοποριακή πρωτοβουλία έγινε ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς του Κολλεγίου. Αποστολή της Επιτροπής και των μελών του class agents είναι να προάγουν και ενδυναμώνουν τις πνευματικές, επαγγελματικές συνέργειες και προσωπικές σχέσεις μεταξύ συμμαθητών και συναποφοίτων, να διατηρούν και να εξελίσσουν την επαφή μεταξύ των αποφοίτων και της alma mater τους, και να υπηρετούν την αποστολή του Σχολείου. Η συνεισφορά των αποφοίτων σε ετήσια βάση έχει καθοριστική σημασία για τη στήριξη του Προγράμματος Οικονομικής Ενίσχυσης του Κολλεγίου. Η Επιτροπή συνεργάζεται, κατά περίπτωση, με τις άλλες ομάδες εθελοντών που στηρίζουν το έργο του Κολλεγίου, την Επιτροπή Γονέων (Parents Fund Drive) και την Επιτροπή Γονέων Αποφοίτων (Alumni Parents Fund Drive). 


H Επιτροπή Αποφοίτων και το Development Office συνεργάζονται στενά με τον Σύλλογο Αποφοίτων του Κολλεγίου Αθηνών (ΣΑΚΑ) για να διατηρούν την επαφή με τους χιλιάδες αποφοίτους του Κολλεγίου. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύουν την εκπροσώπηση των τάξεων στο AFD και παρακινούν τους αποφοίτους μας να συνεργάζονται με το Σχολείο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες, και στηρίζοντας το πολύπλευρο έργο τους. 


Πρόεδρος: Δημήτρης Βαμβακόπουλος '64

Σύμβουλος Προέδρου: Στέλιος Xαρτζίδης '93γ 
Μέλη: Class agents


Βασικές δράσεις για τη στήριξη του Annual Fund:


• Επικοινωνία με συμμαθητές (email, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικοινωνία τηλεφωνικά ή δια ζώσης)
• Παρακίνηση και/ή διοργάνωση reunions 
• Συντονισμός επετειακών reunions 25 και 50 ετών 
• Προώθηση της καμπάνιας του Annual Fund 

Μπορείτε να επικοινωνείτε με την Επιτροπή Γονέων τηλεφωνικά στο 210-6798217 ή με email στο funddrive@athenscollege.edu.gr

Επιτροπή Γονέων - Parents Fund Drive

Η Επιτροπή Γονέων-Parents Fund Drive (PFD) αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Annual Fund του Κολλεγίου. Είναι η προσπάθεια συγκέντρωσης πόρων σε ετήσια βάση από εθελοντές γονείς μαθητών του Σχολείου. Για περισσότερα από σαράντα χρόνια, οι γονείς του Κολλεγίου συμβάλλουν σημαντικά στην προσπάθεια να μη στερηθεί κανένας μαθητής το προνόμιο της Κολλεγιακής εμπειρίας και της πρωτοποριακής εκπαίδευσης του Κολλεγίου για οικονομικούς λόγους.  

Η Επιτροπή Γονέων δρύθηκε το 1978 με πρωτοβουλία των οραματιστών Πλάτωνα Μουσαίου '30 (εκ μέρους του Ελληνο-Αμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος) και μιας ομάδας δραστήριων γονέων με πρώτο Πρόεδρό του τον Σόλωνα Αμαρίλιο. Αποστολή της είναι να προάγει και να ενδυναμώνει τις σχέσεις μεταξύ των γονέων και την επαφή τους με το Σχολείο και τα υπόλοιπα μέλη της Κολλεγιακής οικογένειας - μαθητές, αποφοίτους, γονείς αποφοίτων, εκπαιδευτικούς, διοικητικό προσωπικό και φίλους και να υπηρετεί την αποστολή του Σχολείου. Η συνεισφορά των γονέων σε ετήσια βάση έχει καθοριστική σημασία για τη στήριξη του Προγράμματος Οικονομικής Ενίσχυσης του Κολλεγίου. Η συμμετοχή τους σε αυτήν την προσπάθεια αποτελεί παράδειγμα αλληλεγγύης και εθελοντισμού για τα παιδιά μας. 

Πρόεδρος: Λένα Παπαγγελάκη-Μπεράχα
Αντιπρόεδρος: Λένα Κωσταρίδη-Μαχαίρα '91γ
Γραμματέας: Σοφία Μπέλμπα
Αν. Γραμματέας: Αθηνά Καλογήρου-Παπαδοπούλου

Μέλη: Την Επιτροπή Γονέων αποτελούν έως και 30 γονείς μαθητών, που εκλέγονται από ενεργούς εθελοντές για περίοδο έως και τρία χρόνια.

Μέλη της Επιτροπής Γονέων-Parents Fund Drive 2020-2021 

Η Επιτροπή Γονέων συνεδριάζει συστηματικά για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του ετήσιου πλάνου δράσεων για συγκέντρωση πόρων. Η Επιτροπή συνεργάζεται, κατά περίπτωση, με τις άλλες ομάδες εθελοντών που στηρίζουν το έργο του Κολλεγίου, την Επιτροπή Γονέων Αποφοίτων (Alumni Parents Fund Drive) που αποτελεί τη συνέχειά της, και την Επιτροπή Αποφοίτων (Alumni Fund Drive).Το έργο της Επιτροπής στηρίζουν πάνω από 250 εθελοντές και εκατοντάδες υποστηρικτές κάθε χρόνο, με σημαντική συμμετοχή γονέων του Σχολείου.

Βασικές δράσεις για τη στήριξη του Annual Fund: 

• Διοργάνωση εκδηλώσεων fundraising (special events), όπως το Χριστουγεννιάτικο Bazaar, ο Αποκριάτικος Χορός των Δημοτικών Σχολείων, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και άλλους οργανισμούς
• Επικοινωνία με γονείς (email, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικοινωνία τηλεφωνικά ή δια ζώσης)
• Προώθηση της καμπάνιας του Annual Fund 

Περισσότερες πληροφορίες για τις φετινές δράσεις θα αναρτηθούν σύντομα. Μπορείτε να επικοινωνείτε με την Επιτροπή Γονέων τηλεφωνικά στο 210-6798217 ή/και στα στοιχεία επικοινωνίας που θα βρείτε στη λίστα των μελών ανά σχολική μονάδα/βαθμίδα ή με email στο funddrive@athenscollege.edu.gr

 

Επιτροπή Γονέων Αποφοίτων - Alumni Parents Fund Drive

Η Επιτροπή Γονέων Αποφοίτων-Alumni Parents Fund Drive (APFD) αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Annual Fund του Κολλεγίου. Είναι η προσπάθεια συγκέντρωσης πόρων σε ετήσια βάση από εθελοντές γονείς αποφοίτων του Σχολείου. Για περισσότερα από είκοσι χρόνια, οι γονείς αποφοίτων του Κολλεγίου συμβάλλουν σημαντικά στην προσπάθεια να μη στερηθεί κανένας μαθητής το προνόμιο της Κολλεγιακής εμπειρίας και της πρωτοποριακής εκπαίδευσης του Κολλεγίου για οικονομικούς λόγους.

Επιτροπή Γονέων Αποφοίτων ιδρύθηκε το 1999 ως αποτέλεσμα της επιθυμίας τους να διατηρήσουν τους στενούς δεσμούς με το Σχολείο. Η συνεισφορά των γονέων αποφοίτων σε ετήσια βάση έχει καθοριστική σημασία για τη στήριξη του Προγράμματος Οικονομικής Ενίσχυσης του Κολλεγίου. Η συμμετοχή τους σε αυτήν την προσπάθεια είναι σημαντική και εκφράζει τη δια βίου δέσμευσή τους προς το Σχολείο, αναδεικνύοντας τους ισχυρούς δεσμούς τους με την Κολλεγιακή κοινότητα.

Πρόεδρος: Έπη Δούμα

Μέλη: Η Επιτροπή Γονέων Αποφοίτων αποτελεί μία άτυπη ομάδα. Με την αποφοίτηση του (νεότερου) παιδιού της οικογένειας, οι γονείς γίνονται αυτόματα μέλη της Επιτροπής Γονέων Αποφοίτων, εκτός εάν επιλέξουν να μη μετέχουν. Τα μέλη της Επιτροπής συναντώνται συστηματικά για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκδηλώσεων για συγκέντρωση πόρων και άλλων δράσεων. 

Βασικές δράσεις για τη στήριξη του Annual Fund: 

• Συμμετοχή στη διοργάνωση εκδηλώσεων συγκέντρωσης πόρων (special events), όπως το Χριστουγεννιάτικο Bazaar, ο Αποκριάτικος Χορός των Δημοτικών Σχολείων, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις 
• Διοργάνωση εκδρομών εντός και εκτός Eλλάδος και ξεναγήσεις, με συνεισφορά για την ενίσχυση του Annual Fund 
• Επικοινωνία με γονείς (email, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικοινωνία τηλεφωνικά ή δια ζώσης)
• Προώθηση της καμπάνιας του Annual Fund 

 Μπορείτε να επικοινωνείτε με την Επιτροπή Γονέων τηλεφωνικά στο 210-6798217 ή με email στο funddrive@athenscollege.edu.gr

 

Επερχόμενες δράσεις