Η Θεατρική Ομάδα Κολλεγίου Ψυχικού στο αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης

Την Πέμπτη 11 Απριλίου η Θεατρική Ομάδα Γυμνασίου – Λυκείου του Κολλεγίου Ψυχικού είχε την εξαιρετική τιμή να παρουσιάσει την παράσταση Νεφέλες του Αριστοφάνη στο αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης.  

Η οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Μεσσήνης επέλεξε δέκα παραστάσεις από θεατρικές ομάδες Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο την αναβίωση του αρχαίου δράματος και την ουσιαστική – βιωματική επαφή των νέων με την πολιτιστική κληρονομιά. Ανάμεσα στις ομάδες αυτές επελέγη και η Θεατρική Ομάδα μας, η οποία έδωσε το παρόν στο αρχαίο θέατρο, παρουσιάζοντας με μεγάλη επιτυχία τις Νεφέλες του Αριστοφάνη. Ο χώρος συνεπήρε με τον δικό του μαγικό τρόπο τους έφηβους ηθοποιούς και τους έκανε πρωταγωνιστές σε μία μοναδική παράσταση.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τη μαγεία της θεατρικής δημιουργίας σε ένα αρχαίο θέατρο, το οποίο, λόγω της διαχρονικότητάς του, αποτελεί ιδιαίτερη πηγή έμπνευσης, αλλά και σεβασμού, τόσο για τους ηθοποιούς, όσο και για το κοινό. Σκηνοθεσία - σκηνογραφία: Χρήστος Γαλίτης, Βασιλική Καρκαντζού.