Σημαντικές διακρίσεις μαθητών του Κολλεγίου σε διαδικτυακούς διαγωνισμούς debate

Τον Απρίλιο και Μάιο της φετινής χρονιάς, μαθητές της ομάδας debate του Σχολείου διαγωνίστηκαν διαδικτυακά σε τέσσερις εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς debate. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε μαθητές και προπονητές για την αποφασιστικότητα, αφοσίωση και ευελιξία που επέδειξαν, συνεχίζοντας να εκπροσωπούν το Σχολείο διαδικτυακά αυτό το διάστημα.

6th Oldham Cup

Τον Απρίλιο και Μάιο του 2020, εννέα μαθητές των Λυκείων του Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού συμμετείχαν στο διεθνή διαγωνισμό debate 6th Oldham Cup - Senior Category, που διοργανώθηκε διαδικτυακά από το Anglo Chinese School της Σιγκαπούρης. 

Στα πλαίσια του διαγωνισμού αυτού, οι τρεις ομάδες του Σχολείου συμμετείχαν σε σειρά από debate με ομάδες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων ομάδων από Σιγκαπούρη, Κίνα, Βιετνάμ, και Καναδά. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους και τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στο διαγωνισμό αυτό: 

  • Quarter Finals Runners-up: Λίλα Λεντζάκη (Α’ Λυκείου, ΚΑ), Χαρά Μωραϊτάκη (Α’ Λυκείου, ΚΨ), Στέλλα Στενού (Α’ Λυκειου, ΚΑ)
  • Quarter Finals Runners-up: Παναγιώτης Βακιρτζής (ΙΒ1), Νίκος Μακρίδης (Α’ Λυκείου, ΚΑ), Μελίτα Μονεμβασιώτη (Α’ Λυκείου, ΚΑ)
  • Χαρά Μωραϊτάκη για ατομική κατάταξη στην 22η θέση μεταξύ 100 ομιλητών 

Για την ουσιαστική συνδρομή τους και συμμετοχή στην ομάδα, συγχαρητήρια στους μαθητές Λευτέρη Βάσσο (ΙΒ1), Αχιλλέα Φράγκο (Α’ Λυκείου, ΚΑ), Μαράια Χίσσα (Α’ Λυκείου, ΚΨ). 

Ο διαγωνισμός αυτός ήταν  η πρώτη συμμετοχή του Σχολείου σε διαδικτυακό τουρνουά debate. 

 

Bluebonnet Debate Competition 2020

Κατά τη διάρκεια του Απριλίου, η μαθήτρια του ΙΒ2 Ιωάννα Ζερβάκη συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό debate Bluebonnet Debate Competition, ως μέλος της Εθνικής Μαθητικής Ομάδας debate. Η ελληνική ομάδα κατατάχθηκε 4η μεταξύ των 48 ομάδων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, και προκρίθηκε στους προημιτελικούς της διοργάνωσης. Συγχαρητήρια στην Ιωάννα, η οποία κατέλαβε και την 31η θέση στην ατομική κατάταξη μεταξύ περισσότερων από 200 ομιλητών. 

 

International Competition for Young Debaters

Στις 2 & 3 Μαΐου 2020 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από την Oxford Union ο Διεθνής Τελικός του International Competition for Young Debaters. Στο διαγωνισμό αυτό συμμετέχουν μαθητές από όλο τον κόσμο, ηλικίας μέχρι 15 ετών. 

Οι μαθητές της Α’ Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών Νίκος Μακρίδης και Μελίτα Μονεμβασιώτη ήταν μεταξύ των 8 Ελλήνων μαθητών που προκρίθηκαν από το Athens Round του διαγωνισμού για να συμμετέχουν στον Διεθνή Τελικό. 

Η ομάδα του Σχολείου κατέκτησε την 17η θέση στην τελική κατάταξη, μεταξύ 59 ομάδων, με δύο νίκες στα τρία debate που διαγωνίστηκε, καταλαμβάνοντας την υψηλότερη θέση μεταξύ των ελληνικών ομάδων. Συγχαρητήρια στους δύο μαθητές μας για τα εξαιρετικά τους αποτελέσματα!

 

Spring Deree Invitational 2020 

Το Spring Deree Debate Invitational 2020 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 15-17 Μαΐου 2020. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 29 ομάδες από ελληνικά σχολεία και πανεπιστήμια. Το Σχολείο εκπροσώπησαν 6 ομάδες, με 12 μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού. 

Συγχαρητήρια στους παρακάτω μαθητές για τις σημαντικές τους διακρίσεις:

  • Semifinalists: Ιωάννα Ζερβάκη (ΙΒ2) & Αχιλλέας Φράγκος (Α’ Λυκείου, ΚΑ)
  • 3rd Best Speaker: Ιωάννα Ζερβάκη (ΙΒ2)
  • 9th Best Speaker: Αχιλλέας Φράγκος (Α’ Λυκείου, ΚΑ)
  • Best Novice Team: Κλειώ Τζοάννου (Γ’ Γυμνασίου, ΚΨ) & Ευτυχία Χριστοδούλου (Γ’ Γυμνασίου, ΚΨ)
  • 2nd Best Novice Speaker: Ευτυχία Χριστοδούλου (Γ’ Γυμνασίου, ΚΨ)
  • 5th Best Novice Speaker: Κλειώ Τζοάννου (Γ’ Γυμνασίου, ΚΨ)