Απογευματινά Προγράμματα

Ξένες Γλώσσες, Ειδικά Προγράμματα 

Τα μαθήματα Ξένων Γλωσσών, τα απογευματινά μαθήματα και οι δραστηριότητες του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου πραγματοποιούνται κανονικά στο Ψυχικό και την Κάντζα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας. Οι μαθητές φορούν υποχρεωτικά μάσκα. 

Ωδείο του Κολλεγίου

Το Ωδείο του Κολλεγίου λειτουργεί κανονικά με τους μαθητές και τους εκπαιδευτές να φορούν υποχρεωτικά μάσκα. Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, επιτρέπεται η διδασκαλία όλων των μουσικών οργάνων αλλά και η φωνητική διδασκαλία, ατομικά ή σε χορωδία, υποχρεωτικά με τη χρήση προστατευτικής μάσκας, αλλά και των πνευστών οργάνων χωρίς μάσκα, με τους μαθητές και τους εκπαιδευτές να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ τους. Στην τελευταία περίπτωση, είναι υποχρεωτική τόσο για τον εκπαιδευτή όσο και για τους μαθητές η χρήση μάσκας κατά το χρονικό διάστημα κατά το οποίο έκαστος δεν χρησιμοποιεί το πνευστό όργανο.

Σε όλους όσοι προσέρχονται για μάθημα το Σάββατο γίνεται θερμομέτρηση κατά την είσοδο στις εγκαταστάσεις του ΕΕΙ, όπως και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας. Στους μαθητές του Ωδείου οι οποίοι δεν φοιτούν στο Κολλέγιο, ζητείται επιπλέον να προσκομίσουν τα αποτελέσματα πρόσφατης μοριακής εξέτασης για COVID-19.

Αθλητικά, Αντιπροσωπευτικές Ομάδες, Ομάδες ΣΑΚΑ

Οι απογευματινές αθλητικές δραστηριότητες του Κολλεγίου και οι προπονήσεις ομάδων διεξάγονται κανονικά στα campuses Ψυχικού και Κάντζας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των Αντιπροσωπευτικών Ομάδων. Οι μαθητές υποχρεούνται να προσκομίσουν:

α) Ιατρική Βεβαίωση

β) Αίτηση συμμετοχής στις Αντιπροσωπευτικές Ομάδες

Για όλους τους μαθητές τηρείται πρωτόκολλο εισόδου-εξόδου στις αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και παρουσιολόγιο από τους υπεύθυνους προπονητές τους.

 

Οι μαθητές προπονούνται ατομικά ή σε μικρές ομάδες, τηρώντας αποστάσεις από τον προπονητή, μεταξύ τους και από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Δεν φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια της άθλησης, ωστόσο για όσο διάστημα περιμένουν τη σειρά τους, κινούνται στο γυμναστήριο, το κολυμβητήριο, στα αποδυτήρια και σε όποιον άλλον εσωτερικό χώρο, τη φορούν υποχρεωτικά. 

 

Για τα ατομικά και ομαδικά αθλήματα τηρούνται οι οδηγίες των επιμέρους ομοσπονδιών.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στις Ομάδες Σωματειακού Αθλητισμού ΣΑΚΑ (Στίβος, Βόλεϊ, Κολύμβηση) καλούνται να προσκομίσουν επίσης Αποδεικτικό Αρνητικού Τεστ COVID-19.

Η θερμομέτρηση είναι υποχρεωτική σε όλους όσοι προσέρχονται για προπόνηση το Σάββατο, όπως και όλες τις άλλες ημέρες της εβδομάδας. Σημειώνεται ότι οι μαθητές που βρίσκονται σε απομόνωση κατ’ οίκον σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ όπως κατά περίπτωση ισχύουν, δεν συμμετέχουν σε καμία άλλη δραστηριότητα του Σχολείου. 

Κανένας μαθητής δεν επιτρέπεται να κινείται ή να περιφέρεται άσκοπα στις αθλητικές εγκαταστάσεις. 

Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, απαγορεύονται οι θεατές στις κερκίδες. 

Σημείωση: Οι μαθητές που βρίσκονται σε απομόνωση κατ’ οίκον σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ όπως κατά περίπτωση ισχύουν, είναι αυτονόητο ότι δεν συμμετέχουν σε καμία άλλη δραστηριότητα του Σχολείου.